طريقة عمل أرز أسطنبول
طريقة عمل أرز أسطنبول
أرز أسطنبول
- تكفى المقادير ل 4 اشخاص
- وقت التحضير 15 دقيقه
- وقت الطهى 15دقيقه
المقادير
- - 3 معلقة كبيرة زبدة
- - 3 كوب مرق الدجاج
- - 1 كوب فستق
- - 1 كوب لوز
- - 1 معلقة صغيرة زعفران
- - 1 معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- - ½ كيلو أرز عادى
- - ½ كوب قشطة
- - ½ معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
خطوات عمل أرز أسطنبول
فى طاسة غير قابلة للإلتصاق على النار يحمر اللوز والفستق فى معلقة زبدة مع التقليب المستمر.
- ثم نضيف القشطة ونقلب ويرفع من على النار.
- يذوب الزعفران فى مرق الدجاج.
- نضع المرق على النار ويترك حتى يغلى ويتبل بالملح والفلفل ونضع الزبد.
- نضيف الأرز ثم نهدى النار ويغطى الإناء بإحكام حوالى نصف ساعة مع التقليب من وقت لاخر حتى يتم النضج.
- يرفع الإناء من على النار ونضع ورقة زبد لإمتصاص البخار تحت الغطاء .يترك مدة 20 دقيقة.
- ثم يضاف إلية خليط اللوز والقشطة ويقلب ويغرف فى طبق التقديم.بالهنا والشفا
تعليقات
إرسال تعليق