دجاج مشوى بتتبيلة الزبادى و الجنزبيل
دجاج مشوى بتتبيلة الزبادى و الجنزبيل
المقاديردجاجة كاملة مقطعة نصفين
علبة زبادي
معلقة كبيرة زيت زيتون
معلقة كبيرة جنزبيل طازة مقشر ومبشور
معلقة صغيرة كمون
معلقة صغيرة شطة
معلقة صغيرة ملح
للزينة: ليمونة مقطعة شرائح
طريقة التحضير
فى وعاء نضيف الزبادى والجنزبيل والكمون والشطة والملح و نمزجها مع بعض ونضيفه اليها الدجاج و نقلبها ثم نغطيها ونضعها بالبراد لمدة ساعة الى ساعتين او اكثر حتي تيشرب الدجاج النكهه
-----------
هنسخن الشواية على حرارة متوسطة وندهنها بالزيت بعد ما تسخن.
نطلع الدجاج من البراد و نضعة على الشواية
و نقلب الدجاج على الشواية لحد ما يتحمر - من 35 ل 40 دقيقة.
ثم نضع الدجاج فى طبق التقديم ونزينة بالليمون.
تعليقات
إرسال تعليق