طريقة عمل دجاج الكورما الهندى
دجاج الكورما الهندى
المقادير
5صدور دجاج مخلية مقطعة قطع صغيرة3فص ثوم مفروم فرم ناعم
بصلة مفروم ناعم
نصف كوب حليب جوز الهند
معلقة كبيرة صلصة طماطم
معلقة كبيرة نشا
علبة زبادي صغيرة
نصف كوب لوز قطع شرائح ومحمص
ربع كوب ماء بارد
----------
مقادير البهارات
نصف معلقة صغيرة جارام ماسالانصف معلقة صغيرة كمون
نصف معلقة صغيرة هيل مطحون
معلقة كبيرة جنزبيل طازج مفروم
معلقة صغيرة فلفل حار بودر
معلقة صغيرة قرنفل بودر
-------------------
معلقة صغيرة ملح
نصف معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
--------------------
طريقة اعداد دجاج الكورما الهندى
في وعاء عميق نضع قطع الدجاج ثم نضع الزبادى ونضيف عليه نصف كمية البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبه جيدا و يترك فى البراد لمدة ساعتين على الأقل ليتشرب الدجاج التتبيلهفى طنجرة صغيرة على النار هنضيف ملعقتين زيت ونضيف باقى البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبها جيدا.
بعدذلك نضيف الثوم والبصل والجنزبيل المبشور فى الزيت و نقلب لمدة دقيقتين.
ثم نضيف الدجاج المنقوع بالزبادى ونقلب جيدا لحد ما الدجاج يستوى.
نذوب النشا فى ربع كوب الماء بارد ونضيفه على الدجاج ونضيف الحليب جوز الهند ومعلقة صلصة طماطم واللوز المحمص والملح والفلفل وهنقلب الخليط وننتركه حتى يغلى لمدة دقيقتين.
ومن ثم يصبح جاهز للتقديم .
تعليقات
إرسال تعليق