Falafel


Falafel


- Falafel is a popular Arab food and spread in all Arab countries and differ slightly in some of its components from country to country as well as the name is different in most parts of Egypt and Sudan called Taamia and called beja in Yemen, which is a fried ball in brown color and consists of most of its main component From the chickpeas and additives vary ingredients as already mentioned it is used in adding some spices and those who are satisfied with them without adding coriander vegetables, and is a falafel sandwich, which eat most people in the street from the street chefs and is a breakfast for most simple people and a snack between times the work  
---------------------
Kilogram chickpeas soaked in water for a full day 24 hours
Text a bouquet of coriander
Two onions
5 cloves of garlic
--------
Spices
g 50 dry coriander
  pepper spices or any seasoning mix you like    
 g 50 salt
Half a tablespoon of soda carbonate
-----
frying oil
----------
Frying pan for frying
Chopper to chop ingredients if any
--------
Chop chickpeas, coriander, onion and garlic with a chopper

Then place the chopped ingredients in a large bowl

And then add all the spices and salt and carbonate soda and turn it with our hands possible to add a little water to hold until we have a coherent paste

We will be the core of equal size or the size of an egg or less as we wish

Place the oil in the pan at 180 ° C

Put in the oil and reddish and volatility until reddish from all directions and become light brown color

Then placed in a serving dish and decorated with slices of tomatoes and sprinkle with sesame for decoration.
--------------------------------


فلاف  

الفلافل اكلة شعبية عربية و تنتشر في جميع البلدان العربية و تختلف قليلا في بعض مكوناتها من بلد لبلد و كذلك تختلف تسميتها ففي  معظم انحاء مصر و السودان  يطلق عليها طعمية و تسمي الباجية في اليمن و هي عبارة عن كرة مقلية بلون البني و يتالف معظم مكونها الاساسي من الحمص و تختلف اضافات المكونات كما سبق وذكرنا فمن يتفنن في اضافة بعض التوابل و من يكتفي بها دون اضافة خضار الكزبرة , و تعد منها سندويتش الفلافل الذي يتناولة معظم الناس في الشارع من طهات الشارع العاميين و يعد افطار لمعظم الناس البسطاء وو جبة خفيفة بين اوقات العمل .

------------------------------

المقادير

كيلو غرام حمص منقوع في ماء لمدة يوم كامل 24 ساعة

نص باقة من الكزبرة
بصلتين
5 فصوص من الثوم
--------
التوابل
50 غرام كزبرة ناشفة
توابل الفلافل او اي توابل مشكل ترغبون به
50 غرام ملح
نصف ملعقة بكربونات الصودا
-----
زيت للقلي
----------
الادوات مقلاة للقلي
فرامة لفرم المكونات ان وجدت
--------
نقوم بفرم الحمص و الكزبرة و البصل و الثوم بالمفرمة
ثم نقوم بوضع المكونات المفرومة في زبدية كبيرة
و من ثم نضيف اليها جميع التوابل و الملح و بكربونات الصودا و نقلبها بايدينا ممكن اضافة القليل من الماء حتي تماسك حتي تتكون لدينا عجينة متماسكة
نكون كور بحجام متساوية او بحجم بيضة او اقل حسب ما نرغب
نضع الزيت في المقلاة بحرارة 180 درجة مئوية
توضع في الزيت و تحمر وتقلب حتي تحمر من جميع الاتجاهات و يصبح لونها بني فاتح
بعد ذلك توضع في طبق التقديم و تزين بشرائح الطماطم و ترش بالسمس للزينة.

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة بيتي فور بالزبدة

طريقة عمل الكنافه بالصورة و بطريقتها الاصيله

طريقة عمل المعمول بالتمر اللين