كشكة
kashaka
Ingredients
Half a kilo yoghurt refinery
Quarter of a kilo walnuts
A quarter pack of parsley
A quarter mint pack
A little green onion
A small cup of olive oil
4tbsp white groats
-------------
How to prepare
Soak in groats cold water for a quarter of an hour
As the groats is soaked, the other ingredients are prepared
Wash the parsley, mint and green onion, then chop with a fine knife
Grind the eye of the camel with the mill and add to the previous vegetables in a bowl and then stir all of them
Add the yogurt, salt and olive oil
Then add the yogurt and lemon to the previous ingredients and turn the ingredients
Mix the ingredients well and serve in a dish and garnish with olive oil on the face and a little chopped mint
Add the lemon slices to the sides
كشكة
المقادير
نصف كيلو لبنة مصفاة
ربع كيلو جوز عين الجمل
ربع حزمة بقدونس
ربع حزمة نعناع
قليل من البصل الاخضر
فنجان صغير زيت زيتون
4 ملاعق كبيرة برغل ابيض
-------------
طريقة التحضير
ينقع البرغل في ماء بارد لمدة ربع ساعة
في اثناء نقع البرغل تنحضر المقادير الاخرى
نقوم بغسل البقدونس و النعناع و البصل الاخضر ثم تفرم بالسكين فرم ناعم
مع طحن عين الجمل بالمطحنة و اضافتة الى الخضروات السابقة في زبدية ثم نقلبها جميعا
و نضيف اليها اللبنة و الملح و الزيت الزيتون
ثم نضيف البرغل و الليمون الى المكونات السابقة و نقلب المكونات
و نخلط المقادير جيدا و تقدم في طبق و تزين بزيت الزيتون على لوجة و بقليل من النعناع المفروم
و نضيف على الجوانب الطبق شرائح الليمون
تعليقات
إرسال تعليق