كشكة




kashaka


Ingredients

Half a kilo yoghurt  refinery

Quarter of a kilo walnuts

A quarter pack of parsley

A quarter mint pack

A little green onion

A small cup of olive oil

    4tbsp  white groats  

-------------

How to prepare

Soak  in groats cold water for a quarter of an hour

As the  groats is soaked, the other ingredients are prepared

Wash the parsley, mint and green onion, then chop with a fine knife

Grind the eye of the camel with the mill and add to the previous vegetables in a bowl and then stir all of them

Add the yogurt, salt and olive oil

Then add the yogurt and lemon to the previous ingredients and turn the ingredients

Mix the ingredients well and serve in a dish and garnish with olive oil on the face and a little chopped mint

Add the lemon slices to the sides

----------------------------------

كشكة


المقادير
نصف كيلو لبنة مصفاة
ربع كيلو جوز عين الجمل
ربع حزمة بقدونس
ربع حزمة نعناع
قليل من البصل الاخضر
فنجان  صغير زيت زيتون
4 ملاعق كبيرة برغل ابيض
-------------
طريقة التحضير
ينقع البرغل في ماء بارد لمدة ربع ساعة
في اثناء نقع البرغل تنحضر المقادير الاخرى
نقوم بغسل البقدونس و النعناع و البصل الاخضر  ثم تفرم بالسكين فرم ناعم
مع طحن عين الجمل بالمطحنة و اضافتة الى الخضروات السابقة في زبدية ثم نقلبها جميعا
و نضيف اليها اللبنة و الملح و الزيت الزيتون
ثم نضيف البرغل و الليمون الى المكونات السابقة و نقلب المكونات
و  نخلط المقادير جيدا و تقدم في  طبق و تزين بزيت الزيتون على لوجة و بقليل من النعناع المفروم
و نضيف على الجوانب الطبق شرائح الليمون 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقة بيتي فور بالزبدة

طريقة عمل الكنافه بالصورة و بطريقتها الاصيله

طريقة عمل المعمول بالتمر اللين